Verslagen

Wereld kampioenschap BMX Baku Azerbeidzjan 2018
door peter l op 13 June 2018 om 22:50

Joris Harmsen 4e van de wereld

Wereld kampioenschap BMX Baku Azerbeidzjan.
Drie rijders van onze club namen deel aan het WK.

Jens Lauwers reed zijn eerste WK bij de boys 10 jaar.
De manches kwam hij door met als resultaat 4-4-5 met deze uitslag wist hij zich te kwalificeren voor de kwartfinale. Daarin had Jens een slechte start en kon deze niet meer goed maken en eindigde 7e.

Jay Schippers kwam uit voor het nationaal Nederlands team bij de Elite. Jay reed niet slecht in de manches en reed 4, 5, 3 wat normaal voldoende is om door te gaan naar de 1/8 finale maar doordat er rare uitslagen gereden werd in deze manches had hij net niet voldoende punten en kwalificeerde zich helaas niet.

Joris Harmsen reed zijn manches netjes met 2, 4, 2 en ging zo door naar de 1/8 finale. Deze reed hij zeer netjes en werd tweede. In de kwartfinale ging het niet helemaal volgens plan en moest er in de laatste bocht een inhaal actie komen voor 4e te worden. In de halve finale was de start niet echt goed maar door slim te rijden en geen foute te maken wist hij deze ook als 4e te finishen.
Toen de finale voor het eerst in zijn leven stond hij aan de Start van de finale bij de elite op het WK BMX. Joris wist deze af te sluiten met een mooie 4e plaats.
Gefeliciteerd Joris met dit resultaat namens FCV De Durtrappers.


Adres:
De Durtrappers
Hasselsestraat 45
5575 CG Luyksgestel

© 2005 - 2019 FCV de Durtrappers