Verslagen

Harrie Lavreysen haalt twee maal podium bij NK baanwielrennen.
door peter l op 19 December 2016 om 22:13

Harrie Lavreysen haalt twee maal podium bij NK baanwielrennen.
Op vrijdag ging het NK Baanwielrennen in Apeldoorn van start waar Harrie uitkwam in de klasse sprint. Hierbij reed hij een tweede tijd bij de kwalificatie wat een goed begin was en voordelen bied bij de wedstrijd indeling. De 1/8 en ľ finale gingen hem makkelijk af en kwam zo uit in de halve finale tegen Hugo Haak waar hij zijn handen aan vol had. Na de eerste sprint die beslist werd door een fotofinish maar wel in het voordeel van Harrie de tweede sprint ging iets vlotter en won hij overtuigend. Daarna kwam hij uit in de finale tegen Jefrey Hoogland. De eerste sprint was weer opnieuw een fotofinish maar dit keer verloor hij het net en in de tweede sprint moest hij zijn meerdere erkennen in Jefrey. Maar voor zijn eerste NK sprint kon hij met zilver zeer tevreden zijn.
Uitslag 1e Jefrey Hoogland, 2e Harrie Lavreysen, 3e Hugo Haak.
Op zaterdag kwam hij uit in een niet officiŽle afstand 250 meter met staande start.
Deze wedstrijd wist hij ook als tweede af te sluiten.
Op zondag kwam hij uit in de keirin in deze wedstrijd kom je uit met zes rijder en de wedstrijd bestaat uit zes rondes de eerste drie ronde worden afgelegd achter een derny (gangmaakmotor)die de snelheid langzaam optrekt tot 50 km/uur daarna worden er nog drie rondes afgesprint.
De kwalificatie en de halve finale gingen hem makkelijk af. In de finale kwamen alle grote namen bij elkaar en werd het een spannende eindsprint op de een na laatste bocht reden ze met vier rijders langs elkaar richting finish. Harrie wist de derde plaats te bemachtigen wat hem een tweede podium opleverde. Met een zilveren en een bronzen medaille kon hij terug kijken op een prachtig NK. 

Op foto halve finale sprint in aanval op Hugo Haak.


Adres:
De Durtrappers
Hasselsestraat 45
5575 CG Luyksgestel

© 2005 - 2018 FCV de Durtrappers