Historie

Luyksgestel en “Fietscross”!!

Het was 9 dec. 1979, mijn eerste kennismaking met het fietscross gebeuren. Het was een open wedstrijd op het BMX circuit van de Champs in Eindhoven. In de loop van 1980 werd ik benaderd door een motorcrosser om wat BMX hindernissen op papier te zetten. Daar maak ik wel iets van op ons motorcrossterrein van Luyksgetsel. Na de zomervakantie werd de belangstelling van enkele ouders zo dat er mogelijkheden waren om iets te ondernemen.
Zo werd afgesproken om een bijeenkomst te organiseren in Café ’t Pannendak op 18 nov. 1980 en de FCV De Durtrappers was geboren. We kregen een perceel grond (maïsveld) en zegwel 400,- gulden startsubsidie. Het bestuur bestond uit Wim Dirks, Peter van Hoof, Herman Rieken, Irene Borrenbergs, Jan Menting Fien Luyten en Frans van Leeuwen.
1981 ons eerste seizoen. We organiseerde meteen 3 afdelingswedstrijden met een deelname van +/- 460 inschrijvingen per wedstrijd. Zo ging het begin jaren 80 maar door. Eind jaren 80 was er een teruggang van het aantal licentiehouders. Ook landelijk gezien. Het jaar 1989 was ons dieptepunt met 7 licentiehouders en verder geen leden. Door enkele jaren achtereen, voor het seizoen een open fietscrossdag te organiseren voor iedereen heeft tot een goed doorlopend resultaat geleid. Dankzij een grote inzet en een goede organisatie heeft de vereniging vele kampioenen voortgebracht. De laatste 5 jaar hebben we buiten de normale wedstrijden 6 nationale wedstrijden mogen organiseren. Resultaat veel nationale kampioenen. Met als top in 1998 een Europees kampioen Dana Sprengers (girls 8 jaar) en in ons Jubileumjaar, een Europees en Wereldkampioen Jordi Schippers (boys 10 jaar).

                        Graag gedaan
                                                Frans van Leeuwen.

                                               


We het droevige bericht gekregen dat Frans van Leeuwen is overleden (juli 2014).
Frans is medeoprichter geweest van FCV de Durtrappers, heeft lang in het bestuur gezeten en was nog altijd zeer betrokken bij de club als adviseur van het bestuur. Altijd aanwezig bij de jaarvergadering en vergaderingen van het bestuur, bij de laatste vergadering eind juni kon hij door ziekte niet aanwezig zijn en nadien ging het steeds minder met Frans, hij was helemaal op en is rustig ingeslapen. Frans heeft veel voor de club betekend , was jaren heel veel aanwezig op en bij de baan en deed daar allerlei werkzaamheden, hij genoot als de baan er goed bij lag, zijn betrokkenheid was groot en daar zijn we hem dankbaar voor.


Adres:
De Durtrappers
Hasselsestraat 45
5575 CG Luyksgestel

© 2005 - 2019 FCV de Durtrappers